Υλοποίηση εκπαιδευτικού προγράμματος ?Σχολεία Υπερασπιστές των Παιδιών? 2017

 Η Ελληνική Εθνική Επιτροπή της UNICEF πραγματοποιεί το εκπαιδευτικό πρόγραμμα

«Σχολεία Υπερασπιστές των Παιδιών».

Το πρόγραμμα αυτό εντάσσεται στο πλαίσιο των συντονισμένων δραστηριοτήτων του ΥΠΠΕΘ και της UNICEF για την προώθηση της Σύμβασης των Δικαιωμάτων του παιδιού και απευθύνεται σε μαθητές όλων των σχολικών μονάδων της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Το πρόγραμμα θα υλοποιηθεί σε τρεις (3) φάσεις :

Διαβάστε περισσότερα: Υλοποίηση εκπαιδευτικού προγράμματος ?Σχολεία Υπερασπιστές των Παιδιών? 2017

ΜΟΥΣΙΚΑ ΔΩΜΑΤΙΑ -Εργαστήρια Δημιουργικής Μουσικής

     ΜΟΥΣΙΚΑ ΔΩΜΑΤΙΑ 21- 23 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2016

Μουσικές σημειώσεις - Εργαστήρια δημιουργικής μουσικής

         Στο πλαίσιο της ιδέας να ενεργοποιηθούν και να δραστηριοποιηθούν τα ?Μουσικά Δωμάτια? του ιδρύματος Schwarz στην Χώρα της Σάμου και τον χειμώνα, ο Νίκος Ξυδάκης μαζί με τους συνεργάτες του αναλαμβάνουν να οργανώσουν για ένα τρίμηνο Δεκέμβριο, Ιανουάριο, Φεβρουάριο εργαστήρια δημιουργικής μουσικής υπό τον γενικό τίτλο ?Μουσικές Σημειώσεις?. Η επιδίωξη αυτών των εργαστηρίων είναι κυρίως να καλλιεργηθούν μουσικοί τρόποι έκφρασης και δημιουργικότητας με ακαδημαϊκά κριτήρια αλλά και με διαφορετικές σύγχρονες αναγνώσεις, ερμηνείες και εμπειρίες απο Έλληνες και ξένους σημαντικούς μουσικούς.

Διαβάστε περισσότερα: ΜΟΥΣΙΚΑ ΔΩΜΑΤΙΑ -Εργαστήρια Δημιουργικής Μουσικής

ΕΝΑ ΛΕΞΙΚΟ ΤΗΣ ΣΥΓΧΡΟΝΗΣ ΤΕΧΝΗΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Σάμου, διά της Υπευθύνου Σχολικών Δραστηριοτήτων κ. Πέλλας Παππά, σε συνέχεια του πρώτου κύκλου γνωριμίας των εκπαιδευτικών με τη Σύγχρονη Τέχνη όπου αναφέρθηκαν οι διεθνείς τάσεις, καλλιτέχνες και κινήματα υπό τη μορφή ενός πρωτότυπου λεξικού, προτίθεται να διοργανώσει τον δεύτερο κύκλο όπου θα παρουσιαστούν αλφαβητικά τα έργα, οι θεσμοί και οι καλλιτέχνες οι οποίοι πλαισιώνουν τη σύγχρονη Ελληνική εικαστική σκηνή.

Διάφορα ερωτήματα θα φωτιστούν μέσα από προβολή έργων, αναφορές σε καλλιτέχνες, στιγμές και εκθέσεις που βρίσκονται στο κέντρο της σύγχρονης εικαστικής αναζήτησης και θα γίνει μία πρώτη γνωριμία με ό,τι αξίζει να γνωρίζουμε από την προσπάθεια που καταβάλουν οι Έλληνες δημιουργοί για τη διατήρηση του διαλόγου με τον υπόλοιπο κόσμο.

Πώς συμπορεύτηκαν οι Έλληνες καλλιτέχνες με τα διεθνή ρεύματα;;; Ποιοι εκπροσωπούν τη χώρα στις μεγάλες διεθνείς διοργανώσεις, όπως ο Μπιενάλε;; Πώς επηρέασαν οι « διεθνείς » μας Έλληνες καλλιτέχνες την ιδέα που έχουν οι άλλοι για εμάς;;; Με ποιον τρόπο αντιλαμβάνονται οι νεότεροι Έλληνες εικαστικοί την κρίση σήμερα και ποιοι από τους παλαιότερους άνοιξαν δρόμους με τη στάση και το έργο τους;;;; Υπάρχει εθνική ταυτότητα στην τέχνη και ποια είναι η δική μας αυτή τη στη στιγμή;;;;

Διαβάστε περισσότερα: ΕΝΑ ΛΕΞΙΚΟ ΤΗΣ ΣΥΓΧΡΟΝΗΣ ΤΕΧΝΗΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ACTIONAID 2016-2017

ΔΡΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ACTIONAID 2016 - 2017

ΘΕΜΑ: «Ενημέρωση σχολικών μονάδων σχετικά με δράση της ActionAid»
Σχετικό έγγραφο: το με αρ. πρ. 178761/ΓΔ4/25-10-2016 εισερχόμενο του ΥΠ.Π.Ε.Θ.
Σας ενημερώνουμε ότι η ActionAid, στο πλαίσιο των δράσεών της για την Εκπαίδευση, καλεί φέτος τα Χριστούγεννα όλους τους μαθητές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης να συμμετέχουν στο πρόγραμμα «Έχεις τη δύναμη στα χέρια σου», για τη δημιουργία ενός σχολείου στο Galagala της Ουγκάντα, που αποτελεί μία από τις πιο φτωχές και απομακρυσμένες κοινότητες στον κόσμο.

Στόχος του προγράμματος είναι η ευαισθητοποίηση των μαθητών γύρω από τα ανθρώπινα δικαιώματα και η καλλιέργεια αισθημάτων ενσυναίσθησης και αλληλεγγύης, βασικά γνωρίσματα του Ενεργού Παγκόσμιου Πολίτη. Τα σχολεία που θα υποστηρίξουν τη δράση θα νοιώσουν τη χαρά της δημιουργίας, της προσφοράς και της συμμετοχής, σε έναν κοινό σκοπό, καθώς θα βοηθήσουν στην ανέγερση 2 σχολικών αιθουσών στην ανωτέρω κοινότητα της Ουγκάντα και θα έχουν την ευκαιρία να δουν χειροπιαστά τα αποτελέσματα της κινητοποίησής τους.

Διαβάστε περισσότερα: ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ACTIONAID 2016-2017

«Εκπαιδευτικές επισκέψεις και επιμορφωτικές δράσεις στα Κέντρα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης για το σχολικό έτος 2016-17»

Κατά την τρέχουσα σχολική χρονιά για τις εκπαιδευτικές επισκέψεις στα Κέντρα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης (ΚΠΕ), μπορούν να υποβάλουν αίτηση (Συνημμένο πρότυπο αίτησης εκπαιδευτικής επίσκεψης) -οι εκπαιδευτικοί που υλοποιούν εγκεκριμένα προγράμματα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης στο σχολείο τους

Διαγωνισμός με θέμα «Εκπαιδεύοντας τον παππού στο Διαδίκτυο»

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΚΑΛΥΤΕΡΗΣ ΕΙΚΟΝΟΓΡΑΦΗΜΕΝΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ή ΒΙΝΤΕΟ ή SCRATCH

ΔΙΑΓΩΝΙΖΟΜΕΝΟΙ: Μαθητές Δημοτικών, Γυμνασίων, Λυκείων (ατομική ή ομαδική εργασία)

ΚΑΤΑΛΗΚΤΙΚΗ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ: 20 Ιανουαρίου 2017

Πληροφορίες : http://saferinternet4kids.gr/sid-2ndcontest/

«Πρόσκληση ενδιαφέροντος για συμμετοχή σε εκπαιδευτικό σεμινάριο στη Σάμο»

Η Υπεύθυνη Σχολικών Δραστηριοτήτων της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Σάμου, σε συνεργασία με το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων & Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας, Περιφερειακής Ενότητας Σάμου «Φάρος», πρόκειται να υλοποιήσουν Εκπαιδευτικό Σεμινάριο πάνω στις Αρχές της Βιωματικής Μάθησης και την Εφαρμογή Προγραμμάτων Πρόληψης και Αγωγής Υγείας στο Σχολείο, συνολικής διάρκειας 24 ωρών.

Θεματολογία Πολιτιστικών Θεμάτων

ΘΕΜΑ: Θεματολογία Πολιτιστικών Θεμάτων 

Σχετ. έγγραφο: το με αρ. πρ. 188198/Δ2/07-11-2016 εισερχόμενο του οικείου Υπουργείου

ΒΙΩΜΑΤΙΚΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΜΟΥΣΙΚΟΚΙΝΗΤΙΚΗΣ

Η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Σάμου, διά της Υπευθύνου Σχολικών Δραστηριοτήτων κ. Πέλλας Παππά ,σε συνεργασία με την  Sam Art , πρόκειται να υλοποιήσει τρίωρα Βιωματικά Σεμινάρια Μουσικοκινητικής με τίτλο:

« Όλα είναι ένα παιχνίδι »

 

Βασικός εισηγητής των σεμιναρίων θα είναι ο  μουσικοπαιδαγωγός-συγγραφέας κ. Βασίλης Αναγνώστου ο οποίος θα διδάξει δώδεκα από τις τριάντα μία δραστηριότητες που περιέχονται στο ομότιτλο βιβλίο του και βασίζονται στο «Σύστημα Orff».

ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ T4E 2016-2017

Αγαπητοί συνάδελφοι δόθηκε παράταση στην προθεσμία υποβολής αιτήσεων στην  εκπαιδευτική δράση T4e 2016-2017.

Η παράταση ισχύει έως και την Παρασκευή 7 Οκτωβρίου 2016.

 

Η Υπεύθυνη Σχολικών Δραστηριοτήτων και Ambassador T4e

Πέλλα-Πέλλη Παππά

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ

Η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Σάμου, διά της Υπευθύνου Σχολικών Δραστηριοτήτων κ. Πέλλα Παππά, με αφορμή  την έκθεση ?A World Not Ours? - Ένας Κόσμος Όχι Δικός μας?? η οποία υλοποιείται στο Pythagorion Art Space, στη Σάμο και την επιμέλεια της έχει η κ. Κατερίνας Γρέγου, προτίθεται να διοργανώσει διήμερο εκπαιδευτικό σεμινάριο με θέμα:

                    

«Η Σύγχρονη τέχνη και  έργα καλλιτεχνών που εστιάζουν σε ζητήματα του καιρού μας»

Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί στο χώρο του Art Space Pythagorion , στο Πυθαγόρειο την Τρίτη 11 και την Τετάρτη 12 Οκτωβρίου 2016 και οι ώρες διεξαγωγής του θα είναι 18:00-21:00 και τις 2 ημέρες.

 

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ T4E 2016-2017

Για την πρόσκληση ενδιαφέροντος και για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την εκπαιδευτική δράση T4e 2016-2017 οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκέπτονται την ιστοσελίδα www.teachers4europe.gr  καθώς επίσης και να επικοινωνούν μετην Υπεύθυνη Σχολικών Δραστηριοτήτων της Δ/νσης Π.Ε. Σάμου και Ambassador  της εν λόγω εκπαιδευτικής δράσης, κ. Πέλλα Παππά στο τηλ. εποικ. 2273021338.

Η υποβολή υποψηφιοτήτων θα είναι δυνατή από 12 έως και 30 Σεπτεμβρίου 2016.

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΑΠΌ ΤΗΝ ΑΘΗΝΑΪΚΗ ΣΥΜΦΩΝΙΚΗ ΟΡΧΗΣΤΡΑ ΝΕΩΝ (ΑΣΟΝ) ΣΤΙΣ ΣΧΟΛΙΚΕΣ ΜΟΝΑΔΕΣ ΤΗΣ ΣΑΜΟΥ

Εκπαιδευτική Συναυλία από την Αθηναϊκή Συμφωνική Ορχήστρα Νέων (ΑΣΟΝ) στα σχολεία της Σάμου

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΓΙΑ ΣΧΟΛΕΙΑ '' A World Not Ours''

Εκπαιδευτικό πρόγραμμα '' A World Not Ours'' για εκπαιδευτικούς και μαθητές στη Σάμο.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑΣ

Ενημερώνουμε τους ενδιαφερόμενους εκπαιδευτικούς ότι το τρέχον σχολικό έτος 2014-2015 θα υλοποιηθούν πιλοτικές δράσεις(έργα) εκπαιδευτικής έρευνας και καινοτομίας. Οι δράσεις εντάσσονται σε δύο μεγάλης κλίμακας Ευρωπαϊκά Έργα:

  • το Open Discovery Space, που υποστηρίζει την παιδαγωγική αξιοποίηση των ψηφιακών τεχνολογιώ
  • το InspiringScienceEducation, που δίνει έμφαση στα Μαθηματικά, στις Φυσικές Επιστήμες και στην Τεχνολογία.

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΒΙΩΜΑΤΙΚΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΣΤΗ ΧΙΟ

Το Γραφείο Σχολικών Δραστηριοτήτων της Π.Ε Χίου, με Υπεύθυνη Σχολικών Δραστηριοτήτων την κ. Ανατολή Βροχαρίδου, σε συνεργασία με την  Υπεύθυνη Σχολικών Δραστηριοτήτων της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Σάμου, κ. Πέλλα Παππά και  την  ActionAid Hellas πρόκειται να υλοποιήσουν Εκπαιδευτικό Βιωματικό Σεμινάριο με τίτλο:

 

« Send My Friend to School - Learning about the right to education and how to continue to change within a democracy ? Το δικαίωμα του φίλου μου να πάει σχολείο »

 

 στις 17 Δεκεμβρίου,  18.00-21.00 μ.μ  στο χώρο του 7ου Δημοτικού Σχολείου Χίου.

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΜΕ ΘΕΜΑ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ

Σας προσκαλούμε να παρακολουθήσετε την επιμορφωτική εκδήλωση που διοργανώνεται από τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Σάμου διά της Υπευθύνου Σχολικών Δραστηριοτήτων με θέμα:

« Ασφάλεια στο Διαδίκτυο ? Εθισμός - Προστασία μικρών και μεγάλων »

Βασική εισηγήτρια θα είναι η κ. Πέλλη Παππά, Υπεύθυνη Σχολικών Δραστηριοτήτων της Δ/νσης Π.Ε. Σάμου και Υπεύθυνη Συντονισμού δράσεων για το Κοινωνικό Σχολείο στη Δ/νση Π.Ε. Σάμου.

Το περιεχόμενο της συνάντησης αφορά στους κινδύνους που αντιμετωπίζουν τα παιδιά και οι ενήλικες κατά τη χρήση του Διαδικτύου και η ενημέρωση των παρευρισκομένων για τα μέτρα που μπορούν να ληφθούν τόσο στο σχολείο όσο και στο σπίτι.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στις 3 Δεκεμβρίου 2014, ημέρα Τετάρτη στις 6 μμ. στην Αίθουσα Συνεδριάσεων του Παλαιού Δημαρχείου , στον Άγιο Κήρυκο.

 

Εκπαιδευτικό σεμινάριο στην Ικαρία« Εκπαίδευση στο υλικό πρόληψης ΄΄Ο Κήπος με τις 11 γάτες ΄΄ »

Σας προσκαλούμε στο εκπαιδευτικό σεμινάριο που διοργανώνει η Υπεύθυνη Σχολικών Δραστηριοτήτων της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Σάμου σε συνεργασία με το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων & Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας, Περιφερειακής Ενότητας Σάμου « Φάρος ,την Τρίτη 25 και την Τετάρτη 26 Νοεμβρίου 2014, στην Ικαρία. Το σεμινάριο έχει τίτλο:

« Εκπαίδευση στο υλικό πρόληψης ΄΄Ο Κήπος με τις 11 γάτες ΄΄ »

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΣΤΗ ΣΑΜΟ ΜΕ ΘΕΜΑ ΤΗ ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΗ ΑΓΩΓΗ

Σας προσκαλούμε στο εκπαιδευτικό σεμινάριο που διοργανώνει η Υπεύθυνη Σχολικών Δραστηριοτήτων της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Σάμου σε συνεργασία με το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων & Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας, Περιφερειακής Ενότητας Σάμου « Φάρος ,την Τετάρτη 19 Νοεμβρίου 2014, στη Σάμο.

ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΤΗΣ ΥΠΕΥΘΥΝΟΥ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΠΡΟΛΗΨΗΣ ''ΦΑΡΟΣ'' ΣΤΗΝ ΙΚΑΡΙΑ

Σας προσκαλούμε στο εκπαιδευτικό σεμινάριο που διοργανώνει η Υπεύθυνη Σχολικών Δραστηριοτήτων της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Σάμου , σε συνεργασία με το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων & Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας, Περιφερειακής Ενότητας Σάμου « Φάρος », στον Εύδηλο Ικαρίας με τίτλο « Δύσκολες συμπεριφορές στην τάξη : μια προσέγγιση βασισμένη στη δυναμική της ομάδας ».Η Υπεύθυνη Σχολικών Δραστηριοτήτων

Πέλλα Παππά

Καιρός

O καιρός σήμερα

Υπηρεσίες

btn diavgeia

attemp

Είσοδος Διαχείρισης

Σύνδεσμοι

e-yliko new