ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΙΣ ΠΑΡΑΙΤΗΣΕΙΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΛΟΓΩ ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΗΣΗΣ ΕΤΟΥΣ 2020-2021

 Σχετικά με τις αιτήσεις παραίτησης εκπαιδευτικών λόγω συνταξιοδότησης έτους 2020-2021 ενημερώνουμε τα εξής:

Τα δικαιολογητικά που απαιτούνται για τη συμπλήρωση του Δελτίου συνταξιοδότησης, είναι σκόπιμο, για την αρτιότερη οργάνωση της διαδικασίας, να προσκομιστούν στην υπηρεσία μετά τις 24 Μαΐου και τους μήνες Ιούνιο και Ιούλιο. Είναι τα παρακάτω:

  1. Πρόσφατο πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης σε πέντε (5) αντίγραφα για: Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, ΤΕΑΔΥ, ΜΤΠΥ, ΤΠΔΥ και Αρχείο. Να προτιμηθεί η έκδοση του πιστοποιητικού αυτού μετά από τις 24-5-2021.
  2. Πιστοποιητικό στρατολογίας τύπου Α΄ σε δύο (2) αντίγραφα (αφορά στους άνδρες υποψηφίους).
  3. Πέντε (5) φωτοτυπίες Αστυνομικής Ταυτότητας και των δύο όψεων.
  4. Πέντε (5) φωτοτυπίες εκκαθαριστικού σημειώματος τελευταίου έτους, όπου εμφανίζεται το προσωπικό σας ΑΦΜ.
  5. Μία (1) φωτοτυπία του αριθμού ΑΜΚΑ.
  6. Πέντε (5)  φωτοτυπίες από την πρώτη σελίδα Τραπεζικού Λογαριασμού, ανεξαρτήτως Τράπεζας, στον οποίο επιθυμείτε να πιστώνεται η κύρια σύνταξη και τα επικουρικά βοηθήματα. Ο αριθμός ΙΒΑΝ θα πρέπει να είναι ευκρινής και στο πεδίο των δικαιούχων να εμφανίζεται το δικό σας όνομα, οπωσδήποτε, πρώτο.
  7. Βεβαιώσεις σπουδών παιδιών – εφόσον πρόκειται για φοιτητές – οι οποίες θα εμπεριέχουν την ημερομηνία της πρώτης εγγραφής σε ανώτερες/ανώτατες σχολές και θα προσδιορίζουν την προβλεπόμενη, από τον Κανονισμό της Σχολής, διάρκεια σπουδών.
  8. Διαζευκτήριο, σε περίπτωση διαζυγίου και δικαστική απόφαση επιμέλειας τέκνων, εφόσον συντρέχει ανηλικότητα παιδιών. Τα δικαστικά έγγραφα πρέπει να είναι επικυρωμένα.
  9. Γνωματεύσεις, εφόσον συντρέχουν λόγοι υγείας, από ΑΣΥΕ, ΚΕΠΑ, Δημόσια Νοσοκομεία κ.ο.κ., και αφορούν ειδικές παθήσεις, αναπηρίες συζύγων ή παιδιών, δυσίατα νοσήματα κλπ. Προσκομίζονται το πρωτότυπο ή ακριβή αντίγραφα του πρωτοτύπου και για τα τέσσερα Ταμεία: Γεν. Λογ. του Κράτους, ΤΕΑΔΥ, ΜΤΠΥ, ΤΠΔΥ.
  10. Βεβαιώσεις για το χρόνο ασφάλισης σε άλλους ασφαλιστικούς κλάδους, όπως ΙΚΑ, ΤΕΒΕ κ.λ.π. Αφορά όσους έχουν πρόσληψη ή διορισμό στο Δημόσιο μετά την 1/1/1983.

 Εάν απαιτηθούν συμπληρωματικά δικαιολογητικά, κυρίως για προϋπηρεσίες, θα ζητηθούν κατά περίπτωση από τον καθένα χωριστά.

Όλα τα παραπάνω δικαιολογητικά θα εξυπηρετούσε να σκαναριστούν και να σταλούν με  e-mail.

Επιπλέον  θα συμπληρώνονται τα ακόλουθα έντυπα και οι υπεύθυνες δηλώσεις:

  1. υπεύθυνη δήλωση
  2. έντυπο 1
  3. αίτηση απονομής
  4. Αίτηση ΕΤΕΑΕΠ-ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΔΉΛΩΣΗ ΜΕ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΑΙΤΗΜΑΤΟΣ: “Απονομή εφάπαξ λόγω ΓΗΡΑΤΟΣ

Τα δικαιολογητικά για την συνταξιοδότηση, θα προσκομιστούν μετά τις 24 του Μαΐου. 

Σε περίπτωση δυσκολίας αποστολής των ανωτέρω δικαιολογητικών  και εντύπων με το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο , μπορούν να σταλούν με το ταχυδρομείο ή με εταιρείες ταχυμεταφορών επιλογής εκάστου προς σύνταξη υπαλλήλου.