Ευρωπαϊκό συνέδριο: Ψηφιακός μετασχηματισμός για την εκπαιδευτική καινοτομία και συμπερίληψη – ‘Digital transformation for educational innovation and inclusion’

ΕΓΓΡΑΦΗ

Ημερομηνία: 2 Νοεμβρίου 2023
Ώρα προσέλευσης: 9.30 π.μ.
Τοποθεσία: Κέντρο Διάδοσης Ερευνητικών Αποτελεσμάτων (ΚΕΔΕΑ), Αμφιθέατρο Ι, 3ης Σεπτεμβρίου, Πανεπιστημιούπολη ΑΠΘ
Γλώσσες συνεδρίου: ελληνικά, αγγλικά (διατίθεται διερμηνεία)

Το ευρωπαϊκό συνέδριο ‘Digital transformation for educational innovation and inclusion’ διεξάγεται την Πέμπτη 2 Νοεμβρίου 2023 στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, από τις 9.30 έως και τις 17.30.

Σκοπός του συνεδρίου είναι η ενημέρωση της εκπαιδευτικής και επιστημονικής κοινότητας σχετικά με τον ψηφιακό μετασχηματισμό και την καινοτομία στην εκπαίδευση, αποβλέποντας στην ενίσχυση του ψηφιακού γραμματισμού, την επίτευξη της εκπαιδευτικής συμπερίληψης και την προώθηση των δεξιοτήτων του 21ου αιώνα. Ευελπιστούμε ότι το συνέδριο θα αποτελέσει μια ανοιχτή πλατφόρμα διαλόγου σχετικά με τη χρήση ψηφιακών μέσων και καινοτόμων εκπαιδευτικών πρακτικών στον τομέα της σχολικής εκπαίδευσης.

Το συνέδριο διεξάγεται στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος Erasmus+ και του έργου Augmented Assessment το οποίο επικεντρώνεται στην εφαρμογή της επαυξημένης πραγματικότητας (augmented reality) στην εκπαίδευση για την ομαλή ένταξη και συμπερίληψη μαθητών και μαθητριών στην εκπαιδευτική διαδικασία.

Το έργο Augmented Assessment με συντονιστή το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης υλοποιήθηκε επιτυχώς κατά το διάστημα 2020-2023, αναπτύσσοντας μία καινοτόμα προσέγγιση όσον αφορά στη διαδικασία αξιολόγησης των μαθητών και μαθητριών στις φυσικές επιστήμες με τη χρήση εργαλείων επαυξημένης πραγματικότητας (augmented reality).

Στο συνέδριο θα συμμετάσχουν επίσης και οι υπόλοιποι εταίροι του έργου: Πανεπιστήμιο του Ελσίνκι (Φινλανδία), Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου, Παιδαγωγικό Ινστιτούτο της Κύπρου, Πανεπιστήμιο Pompeu Fabra (Ισπανία), Πολυτεχνικό Ινστιτούτο του Πόρτο (Πορτογαλία), Εθνικό Συμβούλιο Εκπαίδευσης της Πορτογαλίας, Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής (Ελλάδα), Athens Lifelong Learning Institute (Ελλάδα).

Μπορείτε να βρείτε εδώ το πρόγραμμα του συνεδρίου.


Εκπαιδευτικές Ειδήσεις