Μισθοδοσία Αναπληρωτών

Βεβαίωση Αποδοχών

Χρησιμοποιώντας τους προσωπικούς κωδικούς Taxisnet σας δίνεται η δυνατότητα να κάνετε λήψη άμεσα της μηνιαίας βεβαίωσης αποδοχων και να έχετε πρόσβαση στο ατομικό λογαρισμό ασφάλισης e-ΕΦΚΑ. Εναλλακτικά σαρώστε το QR Code από κινητό τηλέφωνο ή Tablet.

Συχνές ερωτήσεις σχετικά με τη μισθοδοσία των αναπληρωτών εκπαιδευτικών

Η μισθοδοσία πραγματοποιείται από την Ενιαία Αρχή Πληρωμών (ΕΑΠ) για το σύνολο των εκπαιδευτικών σε σταθερή ημερομηνία και συγκεκριμένα κάθε 10 του μηνός. Επί της ουσίας η μισθοδοσία πιστώνεται στον λογαριασμό σας το απόγευμα στις 9 του εκάστοτε μήνα. Σε περίπτωση που η συγκεκριμένη ημερομηνία είναι Σάββατο ή Κυριακή ή αργία τότε η πληρωμή πραγματοποιείται την αμέσως προηγούμενη εργάσιμη.

Ο μισθός του αναπληρωτή εκπαιδευτικού είναι συνάρτηση της προϋπηρεσίας του, των ακαδημαϊκών του προσόντων (μεταπτυχιακό ή διδακτορικό) και ανάλογα με την περίπτωση του επιδόματος ή των επιδομάτων που του αναλογούν. Ακριβώς κάτω από τα συχνά ερωτήματα υπάρχουν αναλυτικοί πίνακες μισθοδοσίας.

Το μισθολογικό κλιμάκιο είναι η μισθολογική κατάταξη του εκπαιδευτικού και σχετίζεται με τα χρόνια υπηρεσίας του καθώς και με τα ακαδημαϊκά του προσόντα (μεταπτυχιακό ή διδακτορικό).

Με βάση την ισχύουσα νομοθεσία ο μεταπτυχιακός τίτλος ισούται με εξέλιξη 2 Μισθολογικών κλιμακίων (δηλαδή 4 έτη) έπειτα από θετική εισήγηση του Π.Υ.Σ.Π.Ε.

Το μεταπτυχιακό σας αναγνωρίζεται ως προς τη συνάφειά του από το Π.Υ.Σ.Π.Ε. (Περιφερειακό Υπηρεσιακό Συμβούλιο Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης). Θα πληρωθείτε τη μισθολογική εξέλιξη του Μεταπτυχιακού σας μετά την ολοκλήρωση της εν λογω διαδικασίας.  Σε περίπτωση που δεν πραγματοποιηθεί η διαδικασία στην πρώτη μισθοδοσία θα πληρωθείτε αναδρομικά το χρονικό διάστημα που σας αναλογεί.

Όχι, σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία δεν προσμετράται περαιτέρω μισθολογικά η κατοχή περισσοτέρων του ενός μεταπτυχιακών τίτλων. Έτσι, είτε ο εκπαιδευτικός έχει ένα είτε δύο μεταπτυχιακούς τίτλους εξελίσσεται κατά 2 Μ.Κ.

Με βάση την ισχύουσα νομοθεσία ο διδακτορικός τίτλος ισούται με εξέλιξη 6 Μισθολογικών κλιμακίων (δηλαδή 12 έτη).

Το χρονικό διάστημα από 1-1-2016 έως 31-12-2017 δεν λαμβάνεται υπόψη στην μισθολογική εξέλιξη των εκπαιδευτικών.

Ο μισθός του αναπληρωτή μειωμένο ωραρίου είναι σύμφωνα με τις ώρες εργασίας του και το μισθολογικό του κλιμάκιο. Έτσι αν το ωράριο σας είναι 15 ώρες/ εβδομάδα και υπάγεστε στο ΜΚ1 τότε ο μισθός σας είναι τα 15/24 του ΜΚ1 (885,75€) + Επίδομα Παραμεθορίου. Περίπου 620€ συμπεριλαμβανομένου του επιδόματος παραμεθορίου και χωρίς το επίδομα παιδιών.

Μισθολογικά Κλιμάκια

  • Στα παρακάτω Μισθολογικά Κλιμάκια συμπεριλαμβάνεται το επίδομα παραμεθορίου.
  • Η κτήση μεταπτυχιακού τίτλου ισοδυναμεί με την εξέλιξη 2 Μισθολογικών κλιμακίων έπειτα από θετική εισήγηση του ΠΥΣΠΕ.
Generated by wpDataTables

Επιδόματα

Generated by wpDataTables

Περισσότερες διευκρινήσεις σχετικά με τη μισθοδοσία αναπληρωτών εκπαιδευτικών
Τμήμα Αναπληρωτών ΕΣΠΑ

Email: espasamou@dipe.sam.sch.gr

Εκπαιδευτικές Ειδήσεις